Mince Pies (12 stuks)
- 225 g boter
- 350 g bloem
- 100 g suiker
- snuifje zout
- 280 mincemeat (Enkel in Engeland te koop, sorry. Je kan het ook zelf maken, maar er zitten verschrikkelijk veel ingrediƫnten in. Dit zijn typische liever-lui-koekjes)
- 1 ei
- poedersuiker
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin nu met het deeg te maken door de zachte boter met de bloem te mengen. Voeg er daarna de suiker en het snuifje zout aan toe. Kneed dit alles nu kort maar krachtig. Er ontstaat een soort brokkeldeeg. Neem een bakvorm voor cupcakes en spray/ vet deze in of gebruik cupcake papiertjes. Rol uit het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Maak putjes in de balletjes (zo groot mogelijk, zonder de balletjes te breken) en lepel hier de mincemeat in. Maak nu wat kleinere balletjes en druk deze volledig plat. Gebruik deze als dekseltje. Druk de randen goed aan. Klop het eitje los, strijk dit erover en dan kunnen ze in de oven. Voor 20 minuutjes of totdat ze goudbruin kleuren. Laat ze even afkoelen en dan kan je er meteen van genieten. Ik eet ze stiekem nog liever de dag nadien, na 20 secondjes in de microgolfoven. Je kan de Mince Pies ongeveer 4 dagen bewaren in een afgesloten doos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten