A jar of Cheesecake

Een stuk cheesecake als dessert is meestal nogal lomp. Maar niet als je het in in een potje serveert. Ik gebruikte ongeveer hetzelfde recept als bij een gewone cheesecake maar het resultaat oogt natuurlijk veel eleganter...

Cheesecake in a jar (4 à 6 potjes)


De bodem
50 g speculoos
10 g boter

De vulling
150 g suiker
zest van een limoen
500 g philadelphia natuur
2 eieren
100 ml room
1 koffielepel vanille extract of vanille essence
framboosjes om af te werken


Zo doe je het: 
Verwarm de oven voor op 160°. 
Maak van de speculooskoekjes fijne kruimels (eventueel met de keukenrobot) en meng deze met de boter. Het gaat makkelijker als je deze een half minuutje in de microgolf zet. Neem enkele kleine bokaaltjes of glazen potjes en bedek de bodem met dit mengsel. Druk goed aan. Nu kunnen de bokaaltjes in de oven voor 5 minuten. Wanneer die 5 minuten gepasseerd zijn, kan je de bokaaltjes eruit halen en vervangen door een ovenschaal met water gevuld (zo'n 2 cm).
Vervolgens mag je de suiker mengen met de limoenzest. Voeg hier de philadelphia en daarna de eieren, één per één, tot ze volledig geïncorporeerd zijn. Tenslotte meng je de room erbij en de vanille. 
Vul hiermee de potjes voor 3/4 en plaats in de schaal, in de oven.
Ze hebben ongeveer 25 à 30 minuten nodig. Dan kan je de schaal (voorzichtig!) uit de oven verwijderen en probeer de potjes zonder je te verbranden op een koelrekje te plaatsen. Nadien moeten ze ten minste 4 uur in de koelkast wachten om op gegeten te worden.
Versieren kan met framboosjes of ander rood fruit.

1 opmerking: