Quiche Exquise


Nu de examens naderen, heb ik helemaal niet meer zoveel tijd over om in de keuken door te brengen. Maar een quiche is eigenlijk een eitje en vergt tijd noch moeite. Lieve Lies improviseerde deze heerlijke quiche speciaal voor mij bij elkaar en meteen was ik verkocht. Ik probeerde het ook een keer en met succes want vriendlief liet geen kruimeltje over.

Quiche met geitenkaas en champignons


  • 1 pak bladerdeeg
  • 200 g geitenkaas
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 125 ml light room
  • truffelolie (optioneel)
  • verse peterselie

Zo doe je het:

Snij de champignons in grove stukken en bak deze samen met de gestoofde ui en knoflook. Bedek een lage ronde vorm met bakpapier en bladerdeeg, prik hier enkele gaatjes in. Bak het bladerdeeg blind voor ongeveer 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Verbrokkel daarna de geitenkaas op het bladerdeeg. Verdeel vervolgens het champignon/ui mengsel over de geitenkaas. 


Neem een kom en kluts hierin 3 hele eieren los. Voeg er de room aan toe en kruid naar smaak met peper, zout en een klein scheutje truffelolie.


Bedek de champignons en gietenkaas met het eiermengsel en strooi tenslotte wat gehakte peterselie over het geheel. Zet de quiche nu voor zo'n 30 à 40 minuten in een oven van 210 graden tot hij een mooi goudbruin kleurtje heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten