Red Velvet


Terug van weg geweest, en wel met een heel erg lekker receptje. 


Red Velvet Cupcakes




De cakejes (+/- 25)

300 g kristal- of rietsuiker
100 g boter (kamertemperatuur)
2 eieren
260 g bloem
40 g maizena
2 soeplepels (30 g) cacao
1 theelepel (5 g) natriumbicarbonaat
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
1,5 soeplepels rode vloeibare kleurstof
1 theelepel (5 ml) vanille essence
1 theelepel (5 ml) appelazijn

De frosting (+/- 30, de rest kan je in de koelkast bewaren)


90 g bloem
480 ml melk
400 g boter
400 g fijne suiker
1 à 2 theelepels (5 à 10 ml) vanille essence



Zo doe je het:

De cakejes
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de zachte boter op met de suiker. Zet de boter eventueel enkele seconden in de microgolfoven. Voeg hierbij de eieren. Mix in een ander kommetje de kleurstof, de vanille essence en de cacao. Voeg dit daarna bij het beslag. Doe een snuifje zout bij de karnemelk en voeg hiervan 1/3 bij het beslag, vervolgens 1/3 bloem, dan weer 1/3 karnemelk, enz… Meng het natriumcarbonaat met de azijn, dit gaat eventjes bruisen. Mix dit alles op een redelijk hoge snelheid om het beslag luchtig te maken. De kleur van het beslag moet vergelijkbaar zijn met de kleur van frambozenijs. Is dit niet zo, voeg dan nog wat kleurstof toe. Neem een cupcakevorm en plaats hierin cupcakepapiertjes. Met een ijsschepper kan je makkelijk de juiste hoeveelheid beslag per papiertje bepalen. Laat de cakejes ongeveer 18 à 20 minuten in de oven, dit gaat echt snel dus blijf erbij.



De frosting
Doe de melk in een steelplan en voeg hier al roerend de bloem aan toe. Breng aan de kook terwijl je goed blijft doorroeren. Laat dit zo’n 10 à 15 minuten doorkoken afhankelijk van de dikte die je wil. Dek je pannetje hierna af met bakpapier en laat het volledig afkoelen.
Klop de zachte boter tot een smeuïge massa en voeg hierbij langzaam de suiker en de vanille. Wanneer dit alles goed gemengd is, kun je er de afgekoelde inhoud van het pannetje aan toe voegen en 5 minuten op een hoge snelheid mixen. Dek dit af en laat het 15 minuten in de koelkast.
Hiermee kun je de cupcakes naar eigen smaak versieren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten