Kaastaart met speculoosbodem
De bodem
- 200 g speculooskoekjes
- 70 g boter (kamertemperatuur)
- 875 g Philadelphia natuur
- 250 g suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 50 g maïzena
- 2 eieren
- 200 ml slagroom
- limoen
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 180° en zet hierin een grote schotel met water (zo’n 2 cm). Neem een springvorm en bekleed de buitenkant (vooral de onderkant) met zilverpapier. Begin nu met de bodem door van de speculooskoekjes heel erg fijne kruimels te maken en deze te mengen met de boter. Bedek met dit vochtige mengsel de bodem van je vorm en druk goed aan. Plaats de vorm vervolgens in de koelkast.
Terwijl je wacht tot de bodem hard geworden is, kan je de Philadelphia, de suiker, de vanillesuiker en de maïzena mengen met een mixer (en dus niet met een elektrische vliegenmepper). Voeg hierbij de eieren, de slagroom en een vleugje limoensap. Dit heerlijke papje giet je vervolgens op de hard geworden bodem. Plaats de taart 1u15, au bain marie, in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en plaats ze ten minste 4 uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
Ik vind kaastaart het allerlekkerst met wat framboosjes of andere besjes erop. Bestrijk de taart hiervoor met confituur naar keuze, die je eventjes opwarmt in een pannetje om het beter te kunnen uitsmeren. Tenslotte bedek je de taart dan met framboosjes of ander lekkers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten