Ice Ice Baby

Nu de thermometer als bij wonder eventjes meer dan 20 graden aangeeft en onze frambozenstruik zwicht onder het gewicht van kilo’s frambozen, moet er wat nuttigs gedaan worden met die heerlijke besjes. Met nog één hels examen voor de boeg, verdien ik toch wel een calorierijke pauze. En aangezien onze voorraad Chocolate Fudge Brownie, Fishfood of Pralines & Cream op dit moment onbestaande is, besloot ik zelf ijs te maken. Frambozenijs. Zonder ijsmachine. Kan toch niet zo moeilijk zijn?

Note to self: ijs maken is supereasy!

Frambozenijs (+/- 10 bollen)



  • 225 g bevroren frambozen
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 dl melk
  • 1 dl room

Zo doe je het:

Weeg de bevroren framboosjes af, ietsje meer of minder maakt niet uit. Doe ze in een keukenrobot en voeg hier de suiker aan toe. Mix dit tot een roze papje en voeg er dan de melk en de room aan toe. Et voilà. Simple comme bonjour.



Als je het ijs wat minder lopend wil, dan kun je het nog een uurtje (afgedekt) in de diepvries plaatsen.
Het ijs bevat wel kleine pitjes. Zelf vind ik dat helemaal niet erg maar als je dat liever niet hebt, zeef de framboosjes (warm ze op in een pannetje) alvorens te mixen met de andere ingrediënten.




1 opmerking: