Lasagna Cupcakes

Cupcakes bestaan in alle soorten en maten, maar heb je al ooit Lasagna Cupcakes geproefd? Ik dacht het niet. Deze versie is zoveel eleganter dan het origineel. Ideaal als hapje.
Ik gebruik Wonton Wrappers in plaats van de traditionele lasagnevellen. Dit is een soort deeg dat vaak gebruikt wordt in de chinese keuken en supermakkelijk zelf te maken is.


Lasagna Cupcakes (+/- 10 stuks)




De Wonton Wrappers
  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 3/4 koffielepel zout
  • 50 ml water 
De Cupcakes
  • 500 g simpele spaghettisaus naar keuze
  • 250 g mozarella
  • 100 g parmesan
  • 150 g ricotta
  • basilicum 

Zo doe je het:


Klop het ei lichtjes op met het zout en voeg hierbij het water. Weeg de bloem af en maak in het midden een putje waar je het mengsel van ei en water ingiet. Meng dit alles goed. Voeg op eigen gevoel nog wat water bij het deeg als het nog te droog is.
Vorm een balletje van het deeg en kneed het gedurende 5 minuten. Bedek het dan met een handdoek en laat het ongeveer 30 minuutjes rusten.
Nu kan je het deeg dun uitrollen op een licht bebloemd werkoppervlak. Snij vervolgens rondjes uit met behulp van een glas of uitsteekvormpjes ter grootte van je cupcakevorm (iets groter is niet erg).


Verwarm je oven voor op 180°. Vet je cupcakevorm in met bakspray of wat boter. Hou eerst 6 eetlepels mozarella en 6 eetlepels parmesan aan de kant en dan kan je laagjes beginnen maken. Begin met een wonton wrapper en druk deze goed aan. Strooi er vervolgens een theelepeltje van elke kaas overheen. En bedek de kaas met een beetje spaghettisaus. Herhaal deze laagjes dan nog een keer en eindig met de parmesan en mozarella die je al eerder bewaard had. Bak de cupcakes voor 18 à 20 minuten of tot ze goudbruin zijn (hou ze goed in de gaten want het gaat snel). Versier ze met een blaadje basilicum en geniet!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten