Chocoladetaart met speculoosbodem.
De bodem
- 225 g speculoos
- 70 g boter
De vulling
- 250 ml (light) room
- 3 eieren
- 340 g chocolade
- 55 g suiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 koffielepel kaneel
- snuifje peper en zout
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 160°. Maak de speculoos heel erg fijn en mix deze met de boter. Bedek een ronde lage vorm met bakpapier en strooi hierover het mengsel. Druk goed aan.
Neem chocolade naar keuze (ik nam een mix van fondant en melkchocolade) en laat deze smelten. Intussen meng je stevig alle overige ingrediƫnten in een grote kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, kan je er eventueel nog wat gehakte noten aan toevoegen. Daarna meng je de chocolade onder de rest van het beslag. Vul de bodem met deze verslavende vulling en laat het voor een half uurtje in de oven. De buitenkant moet krokant zijn maar de binnenkant moelleux. Plaats de taart in de koelkast nadat ze is afgekoeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten