Arancini di riso

Zoals ik in mijn vorige post vertelde, is het allerfijnste aan risotto het feit dat je er kroketjes kan mee maken. Arancini is een typisch Siciliaanse snack, die je er naar het schijnt (ik ben er nog nooit geweest) op elke straathoek kan vinden. Het wordt er meestal geserveerd met een tomatensausje maar ook zonder kan je het als hapje voorschotelen. De meer elegante versie van bitterbalen...

Arancini


  • risotto (op zijn best als hij in de koelkast heeft overnacht)
  • mozarella
  • paneermeel
  • bloem
  • 2 eieren

Laten we ons eerst wat voorbereiden. Vul 3 diepe borden of kommetjes: eentje met bloem, eentje met paneermeel en eentje met een losgeklopte eierdooier. Snij de mozarella in stukjes. Zorg er daarna voor dat het andere ei op zijn geheel goed gemengd wordt met de risotto. Neem wat risotto in je handen en maak hiervan een balletje. Druk dit balletje plat en duw er wat mozarella in. Vervolgens vorm je opnieuw een balletje rondom de mozarella. Rol de bolletjes in de bloem, vervolgens in de eierdooier en tenslotte in het paneermeel. De kroketjes zijn nu klaar om te frituren op 180°.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten