Wannabe Ikea - taart

Een bezoekje aan die ene welbekende meubelgigant, daar wordt ik pas echt vrolijk van. Niet omwille van de billy boekenkasten, maar eerder dankzij het gigantische en spotgoedkope restaurant. En steevast staan de balletjes op het menu. Gevolgd door een daimtaartje. Misselijkmakend jawel. Door de hoeveelheid welteverstaan. En laat meneertje Ikea het recept van dat lekkere taartje nu wel niet veranderd hebben zeker! Daar moest ik iets aan doen...
Ik moet eerlijk zijn. De taart ziet er gelijkaardig uit, maar de smaak is toch wel een beetje anders. Maar niettemin heel erg lekker!

Daim taart 


Het deeg

  • 200 g hazelnoten (zeer fijngemalen)
  • 3 eieren
  • 150 g suiker


De botercrème

  • 50 g boter
  • 2 eetlepels melk
  • 150 g poedersuiker
  • 1 druppel vanille-extract

Chocoladeglazuur

  • 50 g fondant chocolade
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • halve zak Daim of ikeasnoepjes uit een oranje zak.

Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 200°. Bekleed een ronde vorm met bakpapier. Mix de hazelnoten, suiker en eieren tot een mooi beslag. Giet dit in je vorm en bak het ongeveer 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat het vervolgens volledig afkoelen.
Nu kunnen we beginnen aan de botercrème. Laat de boter zacht worden en voeg er de melk bij. Roer er daarna de poedersuiker onder. Voeg naar smaak vanille-extract toe.
Een leuk karweitje: reageer al je agressie af op de snoepjes, die je vooraf in een handdoek rolt. Klop erop met een deegroller. 
Voor de glazuur dien je de chocolade en boter au bain-marie te smelten. Wanneer het mengsel volledig gesmolten is, mag je er de poedersuiker al roerend aan toevoegen. 
Wanneer de bodem is afgekoeld, kan je de botercrème erop smeren. Bestrooi daarna met de verkruimelde snoepjes. Als laatste besmeer je de taart met de chocoladeglazuur. Je zult misschien denken dat je er te weinig gemaakt hebt, maar blijf smeren en dan lukt het wel. 
Laat dit nu een half uurtje hard worden in de koelkast.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten